Koko perheen fillarihaasteet

Pyöräily on erinomainen laji fyysisen kunnon ylläpitoon, samalla saat raitista ilmaa ja maisemat vaihtuvat nopeasti ilman luonnon kuormittamista. Ja mikä parasta, fillarointi on mahtava perheharrastus. Näillä hauskoilla ja kärsivällisyyttä kasvattavilla haastetehtävillä, voi parantaa jo ihan pienen lapsen ajoasentoa, jarrujen käsittelytaitoja ja tasapainoa. Ja takuuvarmasti myös aikuiselle todella hyödyllistä tavalliseen työmatkafillarointiin kuin maastopyöräilyyn. Sekä tuleepa tehtyä lapsen kanssa yhdessä liikuntaa. Tsemppiä kisailuihin!

Videoissa Jesse 6v. haastaa Geegon eli perheen liikkuvan aikuisen fillarikisaan!

1. HIDASAJO - HAASTE

Mitä paremmin lapsi hallitsee tasapainon, sitä helpompi hänen on keskittyä ohjaamaan pyörää niin maastossa kuin liikenteessä. Pienellä kisaamisella lapselle saa helposti kipinän liikkumiseen. Tehkääpä perässä.

2. YMPYRÄAJO - HAASTE

Tämä vaatii pyörän hallintataitoa ja jarrujen käsittelytaidotkin kasvaa ihan huomaamattaan. Lapsi innostuu tästä kisailusta aina ja todella hyödyllinen treeni niin tavalliselle fillaristille kuin maastopyöräilijälle. Kuinka pieneen ympyrään teidän fillarit taipuu?

3. KAHDEKSIKKO - HAASTE

Pyörällä kääntymistä ei voi koskaan treenata riittävästi. Oikeaoppisen kääntymisen perusta on hyvä ajoasento ja jarrusormet kahvoilla. Jotta voi kääntyö tehokkaasti vauhdissa, kannattaa ensiksi opetella kunnolla hitaasti kääntyminen. Kokeile ja ylläty, ei ole helppoa aikuisellekaan.

4. KEULIMINEN VAUHDISTA - HAASTE

Jos lapsesi innostuu polkupyöräilystä urheilulajina, on hänen kanssaan hyvä käydä myös keulimisen perusteet läpi. Pyörän normaalikäyttöön ei kuulu esim. keuliminen tai pyörällä hyppiminen, joten kannattaa varmistua, että pyörä on tarkoitettu tälläiseen toimintaan.

5. YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ OPPII

Geegoilu eli perheen kanssa yhdessä liikkuminen kehittää fyysisten taitojen lisäksi sinnikkyyttä ja opettaa myös epäonnistumaan. Vanhemman läsnäololla ja tsemppauksella on valtava merkitys lapsen liikuntakipinään.

ALOITA GEEGOILU!

 Jos ette vielä geegoile, niin napatkaa Geego-sovellus sovelluskaupoista ja tehkää fiksusta arjesta hauskaa.